Binnen 2 werkdagen verzonden
Gratis verzenden vanaf € 75

Over branderij

Bij Bloos Coffee & Tea zetten we je graag in vuur en vlam. Niet letterlijk natuurlijk, maar wel figuurlijk! Dat kunnen we doen dankzij onze eigen branderij die we exploiteren vanuit het prachtige Deventer.

De branderij is het sluitstuk van het productieproces waarin het vanaf het begin draait om kwaliteit. Dat begint met de aanplant van jonge koffieplanten in buitenlandse bodems en het aldaar selecteren van de beste bessen. En het eindigt dus in de branderij.

Daar staan we wekelijks garant voor heerlijke, vers gebrande koffie. Ons team werkt hier namelijk met passie, creativiteit en doorzettingsvermogen met de beste koffiebonen uit de hele wereld aan allerlei verfijnde smaken. Van diverse melanges (meerdere bonen) tot single origins (één type boon). Een proces dat nooit stopt, want we zijn altijd op zoek naar nieuwe smaakprofielen.
De koffie smaakt – indien mogelijk – zelfs nog beter als je beseft dat we onderdeel uitmaken van een keten die waarde hecht aan duurzaamheid en eerlijke prijzen voor de boeren. Dus, heerlijke smaken hier en een goed toekomstperspectief voor de harde werkers aldaar.

Bette Buna

Als Blooss Coffee & Tea zijn we verheugd tot een keten te mogen behoren. Het geeft ons de mogelijkheid rechtstreeks zaken te doen met koffieboeren. Hoewel we smaakprofielen uit de hele wereld aanbieden, hebben we een speciale band met Ethiopië. Dit komt vooral door onze samenwerking met het bedrijf Bette Buna. Een Ethiopisch bedrijf met een Nederlands tintje dat hoogwaardige koffie produceert en exporteert.

De hele duidelijk meerwaarde voor ons zit ‘m in het gedachtegoed van Bette Buna. Het zet zich namelijk in om gelijkwaardige kansen te creëren voor koffiegemeenschappen in Ethiopië. Dat doen ze door op een andere manier te kijken naar en zelf meer invloed te krijgen op het ketenproces.
In het verleden hadden de koffieboeren alleen controle over de oogst, terwijl er nu zelf wordt geëxporteerd naar Europa. Ook wordt voor de eindproductie samengewerkt met diverse partners. Hierdoor krijgt iedereen een goede beloning voor de waarde die ze toevoegen aan de keten en gaat geen onnodig geld verloren aan de tussenhandel.

Duurzaam betrokken

De samenwerking met Bette Buna staat model voor de wijze waarop we naar duurzaamheid kijken. Natuurlijk gaat het dan om het milieu en een betere wereld, maar onze intentie is zeker ook om nog lang te blijven samenwerken. Ook al liggen we geografisch ver uit elkaar, de onderlinge band is warm en sterk. Als in een familie. Hetzelfde gevoel proberen we dichter bij huis te creëren door samen te werken met meerdere sociale werk- en ontwikkelbedrijven.

Populaire categorieën

pexels-anna-pou-8330352

Ontdek onze thee smaken

Met ruim 80 soorten thee zit er altijd een smaak bij die bij jouw past.

AH3A6901

Vind jouw koffie

Van licht en fruitig, tot robuust en stevig. Wij hebben het voor iedere liefhebber.

koffiezakken

Onze koffiebranderij

Koffie branden is een kunst. En dit delen we graag met je. Bezoek onze branderij.

  • Kies je smaak intensiteit

  • Kies je gewicht

  • Sorteer producten